Selamat datang ke hamtaro's blog.

Monday, 13 May 2013

I'm back readers.!!

Selamat pagi buat kalian.....

Mesti ade yang tertnya-tanya mana lah penghuni blog ni. Dah berabad lamanya menghilang....sekarang, tadaaaaa i'm back..

Today just want to share something yang sngat pendek. so enjoy reading

Hari lepas ade yang kawan saya tanya time kitaorng tengah chating..

Kawan : ko kalo menaip memang suka penuh kn..
Saya : napenya....? Kan bagus
Kawan : takde la aku perasan lama dah tpi ni baru aku nak cakap
Saya : owh... dah style aku gini. LagI pon kan senang ko nak faham. Dan jangan di lupa aku ni budak office management (om) dah tntu2 aku kene menaip penuh dlam segla kerja aku..

 Ni antara perbualan saya.... make it short here,saya sangt suka kalo berchating menaip penuh. Sebab saya blh practice menaip laju kerana bdk om skill menaip laju tnpa sebarang error adlah satu kemestian. So practice make perfect .lagi satu yang sya nk tekankan dekat sini... sya tak suka perkataan yang di tulis macam mengada2 dan saya category kan ini s3bagai bahsa pondan, mcam nya jadi nyew.. saje jadi jew... aku jadi aq dan macam2 la perkataan yang pelik2. Kalo ade member sya  yang hantar gitu boleh pening jugak la nak translate jadi bahasa melayu tulen. Kekadang bila dah begang tu sya mintak je dia tulis dlm bahasa melayu yang penuh.....

Kalo anda malas sangt nk menaip guna aje short form tp makesure orng tu faham.
 Mungkin ade yang ckp saya ni kuno, ketinggalan zaman or what ever yg seangkatan dgnnya. This is me. So till here. Tata =)

1 comment:

  1. Sayeewwww ponnn sukeewww tulih penowwww hehehehe

    ReplyDelete